Wij presenteren u de Atlantis Appartementen.

Meer informatie?
+31 (0) 622500648

Omgeving

In Pestani, waar de Atlantis appartementen zijn gerealiseerd, vindt men hotels, supermarktjes, restaurants, bars met live muziek en terrasjes aan het water. Er rijden busjes en taxi’s langs en binnen 10 minuten bent u in Ohrid.

Ohrid is een prachtig gelegen stad met romantische straatjes, die steil tegen een heuvel opgebouwd zijn. Hier vindt men cultuur, historie, winkels en een gevarieerd uitgaansleven. In Ohrid staat onder andere een middeleeuws fort, er zijn opgravingen en reconstructies van Romeinse gebouwen en er bevinden zich een groot aantal kerken van de in totaal 365 kerken die om het meer liggen.

Het meer van Ohrid is één van de schoonste en diepste meren van Europa met een zicht van zo’n 22 m. Het heeft een oppervlakte van 350 km² en een maximale diepte van 290 m. Het meer is ruim 4,5 miljoen jaar oud en behoort daardoor tot de oudste meren ter wereld. In deze miljoenen jaren hebben zich in het meer diverse, unieke levensvormen ontwikkeld. Het meer wordt daardoor beschouwd als een bijzonder biologisch reservaat. Er komen bijzondere vissoorten voor zoals de Ohrid  zalmforel, die alleen in dit meer voorkomt.

In de omgeving van Atlantis liggen nog meer leuke dorpjes waaronder het vissersdorpje Trpejca.