Област

5 минути пешачење до центарот на Пештани каде ќе најдете самопослуги,ресторани,мали барови.Охрид е одалечен само 10минути со такси.

 


Охрид е град со богато културно наследство.Во времето на византиското владеење Охрид беше познат како градот со 365 цркви и манастири.