Wij presenteren u de Atlantis Appartementen.

Meer informatie?
+31 (0) 622500648

Faciliteiten

Comfort en gezelligheid

De Atlantis appartementen bezitten een lift, een fitnessruimte, een parkeergarage, een eigen huismeester, een VvE,  en een fantastisch (privé) strand voor de deur. De beide gebouwen liggen aan de rand van het dorp Pestani, op loopafstand vindt u hier kleine winkeltjes, gezellige bars, pizza en hamburger tentjes en restaurants met verse plaatselijke gerechten.
De stad Ohrid ligt op circa 12 km. en is op vele manieren goed bereikbaar.
Ohrid is een bruisende stad met veel historie en heeft circa 60.000 oorspronkelijke  inwoners, in de zomer maanden is dit soms 2 – 3 keer zoveel.
In de stad is voldoende te beleven; u vindt hier leuke winkelstraten, iedere dag markt, een keur aan restaurants, en vele uitgaansgelegenheden.
Het hele jaar door vindt u gezelligheid op de terrassen gelegen aan het meer.

Cultuur en historie

De mensen zijn hier vriendelijk, de natuur is betoverend, en de omgeving biedt veel cultuur en historie. Macedonië is de bakermat van Phillippus de tweede, de vader van Alexander de Grote. De via Egnatia ( handelroute van Rome naar Constantinopel ) had zijn rustplek hier aan het meer van Ohrid. Wat de reizigers van toen al wisten, is wat de hedendaagse toerist daar ontdekt, aan het meer van Ohrid kan men uitermate relaxen en weer uitstekend opnieuw opladen. Verder zijn er voldoende archeologische plekken te bezoeken in dit Werelderfgoed gebied. Zoals het Samuel’s Fortress, Bay of Bones, Sveti Naum of een van de 360 kerken, met vaak prachtige iconen, die om het meer gelegen zijn.

Wandelen en rust

Wandelen kunt u in de vele natuurparken die Macedonië rijk is. U kunt al beginnen in de achtertuin en het natuurpark Galicica inlopen. De omgeving van het meer en de vele bergpaden zijn uitermate geschikt om uren te wandelen. Hier vindt u nog totale rust en ervaart u de puurheid van het land. Tevens kunt u in deze bergen ook hele leuke ezelstochten maken.

Watersporten

Ieder watersporter kan hier zijn hart ophalen, er zijn volop watersport mogelijkheden op en in het meer van Ohrid. Het kristalheldere water van het meer maken dit tot één groot waterparadijs, waarop en/of waarin alle denkbare watersporten zijn uit te oefenen.

Bergbeklimmen, Paragliden & Parachutespringen

Ook alle bergsporten zijn hier perfect uit te oefenen. De vele bergen en de rust maken dit de ideale plek voor alle bergsporten. Om het meer bevinden zich diverse paragliding en parachutespring scholen.

Durf jij het aan?

Fietsen

Fietsen in de natuur van Macedonië. Fiets over de rustige weggetjes, door ongerepte natuur parken, langs de Drim,  of bezoek de watervallen van Vevcani. Bewonder tijdens je tocht de eeuwenoude kloosters en kerkjes, gelegen aan  het oudste en mooiste meer van Europa.

Wintersport

In de winter zijn er op circa 1 uur rijden goede wintersport mogelijkheden in Mavrovo op 2400 m hoogte. Hier zijn diverse pistes met skiliften, horeca, hotels  en verhuur mogelijkheden. Een week skipas in het hoogseizoen kost u nog geen honderd euro.

Voor de jeugd

Ook voor de jeugd biedt de omgeving allerlei mogelijkheden en dit neemt alleen maar toe. Er worden vele watersportactiviteiten aangeboden. Zo kunnen ze o.a. een waterscooter of waterfiets huren, waterskiën of duiken. Ze kunnen ook paragliden of triken. Ohrid biedt fantastische uitgaansgelegenheden met gezellige barretjes, lounge clubs, discotheken  en party boten.

Wellness

Het meer is een groot zoetwater zwembad, maar heeft u even behoefte aan een ander zwembad ? Dat kan ook; In het dorp bevindt zich het hotel Desaret waar u als dorpsbewoner tegen een kleine vergoeding gebruik kunt maken van het zwembad. Dit is tevens de,, meet and greet’’ plek van Pestani.

Heeft u nog meer ontspanning nodig ? Probeer dan een van de fijne Spa Wellness centra in de buurt of laat u masseren in een van de schoonheidssalons die Ohrid rijk is. Dit kan alles tegen een zeer aangenaam prijs.

Motorsport

Tevens zijn er diverse motorsport mogelijkheden in de vele bergen van Macedonië. Zo kan men een quad huren en offroad (eduro) motorrijden op diverse plekken. Macedonië  biedt het u allemaal,  voor ieder wat wils en voor alle leeftijden.